2014 рік

Протягом 2014 року в Центрі підвищили кваліфікацію  3872 особи
з них:  
- державних службовців органів виконавчої влади 2222 особи
- посадових осіб місцевого самоврядування 1515 осіб
- керівників державних підприємств, установ і організацій 71 особа
- студенти вищих навчальних закладів м. Житомира 64 особи
з них:  
- за професійними програмами 235 осіб
- за програмами тематичних короткострокових семінарів 3180 осіб
- за програмами тематичних постійно діючих семінарів 457 осіб

 

Протягом року організовано семінари «Інноваційні положення нового законодавства про державну службу», «Удосконалення роботи державних службовців», «Діяльність депутата у місцевій раді та її органах», «Етика державного службовця. Мистецтво публічного виступу», «Місцеве самоврядування як основа демократичного розвитку», «Актуальні питання лідерства. Молодь і державна служба». 

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», наказу Національного агентства України з питань державної служби, розпорядження голови обласної державної адміністрації Центром  спільно з обласною державною адміністрацією та управлінням державної служби Головного управління державної служби України в Житомирській області було проведено ІІ тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у Житомирській області. В конкурсі взяло учать 28 державних службовців. 

 

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого  самоврядування» та з метою удосконалення системи професійного навчання державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування,  державних підприємств, установ і організацій, за дорученням обласної державної адміністрації та обласної ради, проводиться обов’язкове для всіх категорій посад державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування підвищення кваліфікації з питань запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування. Всього підвищили кваліфікацію 3076 державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

 

Програмою семінарів передбачено ознайомлення з новітніми аспектами антикорупційного законодавства; особливу увагу наголошувалось на відповідальність за вчинення корупційних правопорушень у розрізі Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». 

 

З метою виконання Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері Європейської інтеграції підвищили кваліфікацію 234 державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування.

 

З метою впровадження прогресивних методів роботи із слухачами, Центром розробляються та постійно оновлюються методичні матеріали за різними напрямами фахових знань. Навчально-методичні посібники орієнтовані на надання практичної допомоги слухачам. 

 

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради «Про організацію громадського обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади», в Центрі пройшли навчання 385 слухачів.